Vincent Everts

Vincent Everts is technologie- en duurzaamheid trendwatcher, ondernemer, gadget-freak, columnist en recensent.

Vincent is al van jongs af aan geïnteresseerd in technologie en specialist op het gebied van de mogelijkheden van de nieuwste technologie op organisaties en het persoonlijk leven. Verder kijkt hij naar de invloed van digitale technologieën op de transformatie van industrieën naar duurzaamheid. In deze rol is hij o.a. te gast geweest bij RTL-Z en RTL Late Night. Hij is gedreven en gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie. Vincent probeert technologieën en gadgets daarnaast zelf uit.

Tussen 1984 tot 1988 was hij oprichter en Commercieel directeur van Cyco Automatisering een netwerkbedrijf dat verkocht is aan Centric. Daarna was hij directeur en oprichter van Cyco Software, en was hij gevestigd in Atlanta USA. Cyco Software creëerde data en documentmanagement systemen zoals Automanager Workflow en Perfect View met vestigingen in Nederland, de VS en Rusland.

Tussen 1995 en 1998 was hij directeur en Internet Evangelist van Media Plaza in Utrecht. Media Plaza had als missie om het demonstratiecentrum van internet te zijn. Voor zijn inzet kreeg Vincent Everts de Kubbik prijs van de universiteit Tilburg. Vincent was tussen 2001 en 2004 voorzitter van de vereniging NGN (Netwerk Gebruikersgroep Nederland), waarvoor hij o.a. aan het kilometerheffingsproject voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat werkte, een vernieuwend project dat destijds veel kritiek kreeg.

Vincent spreekt onder andere over business transformation door social media in business, big data, e-commerce, mobility, internet of things, wearables en de invloed van ict op andere industrieën. En de mogelijkheden die nieuwe technologieën kunnen hebben voor organisaties, waarbij hij een rijk scala aan praktijkvoorbeelden gebruikt van aanverwante organisaties waar de technologie in meer of mindere mate succesvol is ingezet.