Sign on now! Veilig, robuust en makkelijk inloggen in 2015

dr. ir. Ronald Middelkoop, Applicatie Architect, ISAAC

Veilig, robuust en makkelijk inloggen in 2015; daar gaat deze presentatie over. Users worden geconfronteerd met honderden verschillende logins op systemen, cloud services en portalen.
Niet allemaal even makkelijk te onthouden, veilig of gebruiksvriendelijk. Recente voorbeelden als de iCloud-datalekken en problemen met DigiD spreken boekdelen.

Social Sign-On, Touch-ID, Two-Factor en Single-Sign-On: allemaal proberen ze het probleem van user identificatie en twijfelachtige security op te lossen. In deze presentatie bespreken we de laatste stand van zaken in inlogland. Wat zijn de opties en uitdagingen rond sign-on en hoe zetten we deze conversie-killer om in een naadloze ervaring voor klant, partner of medewerker?

Ronald Middelkoop is als Applicatie Architect bij ISAAC verantwoordelijk voor complexe middleware projecten met een focus op Systeem Integratie, Security en Single-Sign-On.

Succesvolle projecten van Ronald zijn onder andere:

  • Het SSO portaal van Stichting Basispoort, waarmee de circa 1.6 miljoen basisscholieren en hun onderwijzers toegang krijgen tot de educatieve applicaties van de toonaangevende uitgevers.
  • De integratie en veilige ontsluiting van het Fanmiles project bij meerdere voetbalclubs uit
    de Bundesliga.
  • Ontwerp en implementatie van de publieke API van een van de grootste Payment Service Providers, inclusief een securitymodel waarmee gevoelige informatie zoals credit card data vanaf client devices naar de PSP kan worden gebracht.
  • Securitymodel voor de data-virtualisatie en data-service laag van een van de grootste bedrijven van Nederland.
  • Visa Authorisatie van diverse kaartprogramma’s.