Data Virtualization, power to innovate with Agile data

Drs. Patrick Berkhout, Enterprise en Software Architect, Trivento

Organisaties groot en klein, beginnen zich meer en meer te realiseren dat inzicht in (real-time) data helpt om behoefte aan bijvoorbeeld grondstoffen te voorspellen, klanten beter te begrijpen en de klanttevredenheid te verhogen.

Helaas is in veel gevallen de (real-time) data nog te veel verspreid of bevindt zich in zogenaamde silo’s. Hierdoor is de analyse en het gebruik van de data, niet of beperkt mogelijk. Zo blijft in praktijk de waarde van (dure) BI oplossingen maar ook van callcenter en (self) service portals voor een deel onbenut.

Voeg daar nog aan toe dat in 66% van de organisaties de informatiebehoefte op maandelijkse basis wijzigt! Herkenbaar?

In deze sessie wordt duidelijk hoe je met Agile Data, de waarde van bestaande BI en portal oplossingen maximaliseert door ze flexibel en snel van de juiste data te voorzien.

Drs. Patrick Berkhout is werkzaam als Enterprise en Software Architect binnen Trivento. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend met succesvolle projecten op het gebied van service portals waar Enterprise Integratie en Service Oriëntatie concepten in zijn toegepast.

Data Virtualisatie als aandachtsgebied sluit nauw aan bij zijn reeds opgedane ervaring en wordt door Patrick gezien als belangrijke enabler voor Agile BI.